неділю, 15 серпня 2010 р.

МК для спеціалістів з моніторингу . Резултати стисло

Все тече, і .. дещо змінюється .
На початку серпня відбувся майстер-клас нової команди спеціалістів з моніторингу (це так відтепер називатимуться у нас в програмі ті, хто раніше були лише спостерігачами) .
То ж, команда вже діє. І ось що змінилося для нас тренерів та організаторів програми відтепер (принаймні на увесь 20010-2011 н.р.) :
Перше і, напевне, найголовніше – змінилася роль, яку вони виконували в програмі. Спостерігачі з моніторингу раніше вели спостереження, фіксували, що відбувається в програмі, аналізували і створювали звіти з рекомендаціями.
Відтепер спеціалісти з моніторингу разом з нами відповідатимуть за те, щоб програма виконувалася як слід, тобто виконувала свої завдання; вони тепер аналізуватимуть, як вдосконалити програму на кожному етапі її впровадження (від тренінгу для фасилітаторів , проведення занять з учнями до загального керівництва і організації програми); вони також сприятимуть створенню позитивного іміджу програми. Крім того, вони будуть надавати фасилітаторам «швидку педагогічну допомогу» - зможуть проконсультувати їх.

Саме спостерігачі будуть надавати рекомендації тим фасилітаторам, які захочуть стати тренерами або ж спостерігачами. Вони розроблятимуть умови конкурсів в програмі і будуть членами журі.
По –друге, команда розробила і затвердила нові анкети опитування та форми моніторингу. Більшість «старих» анкет та форм змінені на нові.

Читайте в наступних дописах ЗМІНИ ДО ТРЕНІНГІВ, які були запропоновані та\або узгоджені з командою спеціалістів з моніторингу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.